Združena komunikacija

Kaj je izraz “združena komunikacija”?

S pojavom VOIP tehnologije, kjer se glasovna komunikacija izvaja preko internetne infrastrukture, so se pojavile tudi nove storitve, ki prej s klasično ali ISDN tehnologijo niso bile mogoče. Tako sedaj pojem “združena komunikacija” (Unified communication) pomeni enovit, združen sistem vseh komunikacij znotraj podjetja.

Tako se glasovne komunikacije združijo z IM (instant messaging) – takojšnjim sporočilnim sistemom, kot ga poznamo pri Skypu, GoogleTalk, Messenger…, doda se video komunikacija in enostavno sporočanje preko fax sporočil. Združitev vseh teh tehnologij imenujemo ZDRUŽENA KOMUNIKACIJA. Le-to naša centrala ponuja “out of the box”.

Kaj ponuja naša centrala s sistemom Združene komunikacije?

Glasovne komunikacije

Z VOIP sistemom je vzpostavitev komunikacije povsem enostavno. Za pogovor lahko uporabljamo VOIP telefone, programe nameščene na računalnik ali pa celo mobitel. Vzpostavitev sistema za podjetje je hitro in enostavno, saj je mrežna LAN infrasturktura vzpsotavljena praktično v vsakem podjetju. Poleg tega je tudi internet že povsod. Tako so stroški namestitve minimalni. Povezovanje oddaljenih lokacij in medsebojno komuniciranje je brezplačno, ne glede kje na svetu se nahajate.

Video komunikacije

Za video komunikacijo je potrebno VOIP video telefon ali računalnik s spletno kamero. Vse ostalo je potem klasičen klic sodelavca, kjer se lahko med seboj še vidimo. Vse te lastnosti so že sestavni del VOIP tehnologije in poznamo že pri Skypu, GoogleTalk-u, Messenger-ju… s to razliko, da je v našem primeru integrirano že na nivoju podjetja ob navadnem klicu sodelavca.

Sporočili sistem

IM sistemi niso samo za brezplodno “chatanje” in izgubo časa. Integrirano na nivoju podjetja lahko poveča komunikacijo med zaposlenimi, vidimo kdo je online, kdo je zaseden, lahko na hitro spustimo sporočilo, saj ne vemo kdaj bi ga prebral preko e-maila, si izmenjujemo datoteke ali pa opravimo “chat” konferenco. Vse to je že mogoče z javnimi servisi (Skype, Messenger, ICQ), vendar je v primeru naše centrale to zaprt sistem znotraj podjetja in ne javni servis, kar je pomembno varnost in zasebnost komunikacije.

FAX sporočanje

Pošiljanje in prejemanje fax sporočil je z našo centralo postalo online komuniciranje. Fax enostavno sprejmete na e-mail, pošljete pa ga lahko kot PDF priponko. Tako lahko dokument pripravite v Word-u, vstavite podpis kot sliko in pošljete ali pa se dokument prej skenira in nato pošlje.