FAX integracija

Končno konec dolgočasnega pošiljanja fax sporočil, čakanja na potrditev o pošiljanju ali preverjanje uspešnosti pošiljanja. V našo IP centralo je integrirana celotna storitev pošiljanja in prejemanja fax sporočil. IP telefonija tako na enostaven način omogoča pošiljanje ali prejemanje vsem zaposlenim v podjetju, seveda glede na pravice, ki se nastavijo v centrali. Poleg tega je pošiljanje omogočeno večim prejemnikom. Vnese se telefonske številke, za ostalo poskrbi centrala. Potrdilo o pošiljanju pa pošiljatelj prejme kar na mail. Fax preko IP telefonije (FOIP – fax over IP) vam tako omogoča, da se znebite starih PSTN ali ISDN fax aparatov.

Fax sporočila se prejema kar preko e-maila kot PDF priponko. Pošiljanja pa lahko poteka na dva načina:

  • S svojim uporabniškim imenom in geslom se prijavite v aplikacijo. Vnesete telefonske številke na katere želite poslati fax sporočilo. Iz svojega lokalnega računalnika izbere PDF ali TIFF priponko, ter pošljete. Sistem nato v ozadju samodejno razpošlje fax sporočilo prejemnikom in o tem obvesti prejemnika preko e-mail sporočila.
    Lahko se vnese večje število telefonskih številk, ki se ločijo z vejico. Le to omogoča tako imenovani fax marketing, saj razen stroška klica, ne predstavlja noben dodaten strošek za pošiljatelja.
  • Pripravite e-mail sporočilo, v Zadevo vnesete telefonske številke kamor naj se pošlje fax. Kot priponko pripnete PDF ali TIFF datoteko, ki jo želite poslati kot vsebino sporočila, ter e-mail pošljete na naslov fax@sip.infomedia.si. Centrala pošlje potrditveni e-mail za pošiljanje fax sporočila in povezavo s katero potrditi, da res želite poslati fax sporočilo. Ob potrditvi dobite poročilo o pošiljanju na email.